Biografie

Als klein meisje op de kleuterschool zong ik mijn eerste solo tijdens het kerstfeest.

Wáár ik ook was, op de schommel, achterop de fiets bij mijn moeder, overal móest ik zingen. Het kon dan ook niet anders dat, toen er een jeugdkoor in mijn woonplaats werd opgericht, ik hier lid van werd. Hier zong ik regelmatig solo’s. Toen ik twaalf jaar was, zong ik de hoofdrol in een kinderoperette en hierna wist ik zéker dat ik later klassiek zangeres wilde worden.

In de loop der jaren heb ik deelgenomen aan verschillende talentenjachten/competities, waarvan sommige te volgen waren op radio en televisie. Eenmaal ook aan de Erna Spoorenberg-presentatie in Nijkerk. Naar aanleiding hiervan ben ik een tijd gecoacht door Erna Spoorenberg.

In de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan op allerlei zanggebied.

Ik werkte mee aan kerkdiensten, concerten, cd- en tv-opnames, waaronder “Una Voce Particolare” en “Nederland Zingt”. Tevens zong en speelde ik met veel plezier in een aantal opera, operette- en musicalproducties.

Op dit moment zing ik nog altijd met passie en plezier tijdens plechtigheden, kerkdiensten, concerten, cd- en tv-opnames. Het zingen van christelijk werk, zowel het eenvoudige lied, de oratoriumaria als de grote bekende werken voor koor en sopraan zing ik graag. Ik kan mij heerlijk uiten in dit repertoire. Hiernaast laat het eerder genoemde opera-, operette- en musicalwerk mij nog altijd niet koud en verzorg ik met regelmaat concerten waar ik ook déze facetten van mijn zang en spel in kwijt kan.